Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΟΜΗΡΟΣ - ΑΜΦΙΑΛΗ 0 – 2 (Κυριακή 1/1/2009)

Διαβάσαμε στην Αλήθεια:
Ικανοποιητική εμφάνιση απέναντι στην καλύτερη ομάδα που πέρασε από την Καλλιμασιά


ΟΜΗΡΟΣ - ΑΜΦΙΑΛΗ 0 – 2
ΔΕΝ τα κατάφερε ο Όμηρος που ηττήθηκε στην Καλλιμασιά 2-0 από την Αμφιάλη, την καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από τη Χίο. Για ακόμη μια φορά οι φίλαθλοι πάντως ΉΤΑΝ κοντά στην προσπάθεια της ομάδας. Την καλύτερη ομάδα που είδαμε φέτος στη Χίο αντιμετώπισε ανεπιτυχώς ο Όμηρος Καλλιμασιάς, που ηττήθηκε με σκορ 0 – 2 από την Αμφιάλη στο γήπεδο της ΕΠΣ Χίου στην Καλλιμασιά. Η Αμφιάλη πολύ καλύτερη ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα, ξαφνικά τον επιτάχυνε και με πολλές γρήγορες μπαλιές έβγαλε επιθετικούς και χαφ σε θέση βολής.
Ευτύχησε νωρίς, στο 14’, να πετύχει το πρώτο γκολ, μετά δεν ανησύχησε και στις αρχές του β’ ημιχρόνου, στο 12’, έκανε το 2 - 0. Ο Όμηρος Καλλιμασιάς, που δεν είχε τον Αντώνη Ρυθιανό στον πάγκο του λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων, με τον Σιδ. Κυδωνάκη στον πάγκο του, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό. Παρά τις προσπάθειες του Σ. Κυδωνάκη και τις γρήγορες αλλαγές η Αμφιάλη είχε τον έλεγχο του αγώνα και την υπεροχή και το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο αν ο Μαυρογιάννης δεν
πραγματοποιούσε πολλές αποκρούσεις.
Η Αμφιάλη στηρίχθηκε στα καλά ακραία μπακ της Γουατά και Καμένο που έκαναν συνέχεια κούρσες από την πλευρά τους στον Ευσταθίου, που σαν αμυντικός χαφ ήταν υπέροχος και τον Ολυμπίου που ήταν το επιθετικό χαφ και ήλεγχε το ματς. Στην αντίθετη πλευρά ο Όμηρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Ο Πελαντής, μόνος επιθετικά πάλευε σε όλο το πλάτος της επίθεσης.
Η κατάσταση βελτιώθηκε στο β’ μέρος όταν μπήκε στον αγώνα ο Γεωργιάδης. Ματθαίος και Ι. Κοκοκύρης έχουν γίνει καλό δίδυμο στα σέντερ μπακ ενώ τα χαφ δεν είχαν πολύ ενέργεια να βοηθήσουν. Ο Δαλάτσης, που μπήκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο ως αριστερός μπακ, βοήθησε πολύ επιθετικά και στο 90’ ζήτησε πέναλτι, όταν μπαίνοντας στην περιοχή έπεσαν πάνω του δύο αμυντικοί. Ο διαιτητής κος Σταμογιανόπουλος, με τους βοηθούς του Αδαμίδη και Γεροντάκη του συνδέσμού Αθηνών, ήταν καλοί σ’ ένα ματς που δεν είχε δύσκολες φάσεις. Στο α’ ημίχρονο ο διαιτητής δεν έδινε κίτρινες κάρτες σε αντίθεση με το β’ που τις χρησιμοποίησε αρκετά.
Από τον Όμηρο καλύτεροι ήταν οι Μαυρογιάννης, Κυδωνάκης Γ. και Κοκοκύρης Ι. ενώ από την Αμφιάλη Ολυμπίου, Ευσταθίου και Καμένος.
ΟΜΗΡΟΣ: Μαυρογιάννης, Κοκοκύρης Ν. (46’ Κυδωνάκης Δ.), Ματθαίος, Αγγελής (56’ Γεωργιάδης), Κοκοκύρης Ι., Μουλάκης, Τζιλιάνος (72’ Δαλάτσης), Αγορής, Κυδωνάκης Κ., Κυδωνάκης Γ.
ΑΜΦΙΑΛΗ: Ρούσης, Γονατάς, Καμμένος, Λαπάτας, Βιδάλης, Ευσταθίου, Κούλης (76’ Μπουσάτι), Αντωνιάδης, Ολυμπίου (89’ Κουζιγιάννης), Δασκαλάκης (59’ Σταθάρας).
Ο κόσμος για μια ακόμη φορά ήταν στο πλευρό του Ομήρου, αποδεικνύοντας πως όταν θέλει δε φταίνε ούτε η ώρα του ματς, ούτε οι αποτυχίες.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Κ. Κλεισάρας (προπονητής Αμφιάλης) «Κάναμε καλή εμφάνιση με πολλές ευκαιρίες. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα και αυτό με ευχαρίστησε, παίζουμε χωρίς στόχο, ελεύθερα και χαιρόμαστε το παιχνίδι. Δώσαμε την ευκαιρία σήμερα και σε 2 – 3 παιδιά που προσπαθούν και δείχνουν υπομονή στην προπόνηση. Όλοι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα, πήγαμε καλά, πήραμε τους 3 βαθμούς με καλή εμφάνιση. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ο Όμηρος είναι καθαρή ομάδα που προσπαθεί να παίξει μπάλα. Αν υποβιβαστεί ας το κάνει με τιμή. Εμείς είχαμε αρκετά κενά. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα και κάποιες επιλογές δεν μας βγήκαν, τώρα τσεκάρουμε το υλικό, δεν κινδυνεύουμε με υποβιβασμό, ούτε προλαβαίνουμε άνοδο. Θα αξιολογήσουμε τους παίκτες, θα κάνουμε καλύτερες επιλογές και αν τα καταφέρουμε θα προσπαθήσουμε του χρόνου για κάτι καλύτερο.»

Σιδερής Κυδωνάκης (βοηθός προπονητής) «Ο Αντώνης Ρυθιανός σήμερα έλειπε και έτσι βοήθησα εγώ σαν προπονητής την ομάδα. Η Αμφιάλη ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από την Καλλιμασιά. Στο α’ μέρος ήμασταν πολύ χαλαροί και πουλούσαμε την μπάλα. Κάτι πήγαμε να κάνουμε στο β’ μέρος, βελτιωθήκαμε αρκετά, όμως από ένα τραγικό λάθος ήρθε το 2ο γκολ, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει. Προσπαθήσαμε, παρότι είμαστε τελευταίοι, για το καλύτερο. Στηριζόμαστε κατά 90% σε δικούς μας παίκτες. Κάνουμε αξιόλογη πορεία, με αξιοπρέπεια, και θα έχουμε καλή ομάδα και του χρόνου.


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
14’ γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Αμφιάλης με τελικό αποδέκτη τον Αντωνιάδη που με κοντινό πλασέ έκανε το 1 - 0.
19’ παρόμοια φάση με τελικό αποδέκτη τον Γονατά που από πλάγια δεξιά στην περιοχή σούταρε άστοχα.
24’ η κεφαλιά του Πελαντή από σέντρα του Τζιλιάνου πέρασε άουτ.
33’ το σουτ του Γ. Κυδωνάκη από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε ο Ρούσσης.
35’ την κεφαλιά του Αντωνιάδη απέκρουσε ο Μαυρογιάννης.
40’ ο Ματθαίου πρόλαβε τον εφορμούντα Αντωνιάδη και πέταξε σε κόρνερ την μπάλα.
42’ ο Αντωνιάδης από λάθος της άμυνας βρέθηκε τετ α τετ, όμως ο Μαυγογιάννης απέκρουσε το σουτ του επιθετικού της Αμφιάλης.
45’ ο Ι. Κοκοκύρης πρόλαβε και έκοψε τον Αντωνιάδη.
57’ ο Ολυμπίου βρέθηκε στην περιοχή και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2 - 0.
64’ το σουτ του Αντωνιάδη από την περιοχή σταμάτησε ο γκολκίπερ του Ομήρου.
68’ Το σουτ του Αντωνιάδη σταμάτησε στον Ι. Κοκοκύρη.
70’ το σουτ του Γ. Κυδωνάκη από πλάγια δεξιά πέρασε διαγώνια άουτ.
71’ το πλασέ του Αντωνιάδη κατέληξε στα χέρια του Μαυρογιάννη.
80’ ο Μαυρογιάννης βγήκε από την περιοχή του και έδιωξε την μπάλα πριν φτάσει στον Αντωνιάδη.
83’ το σουτ του Μπουσάτι από μέσα αριστερά απέκρουσε ο Μαυρογιάννης.
90’ η κούρσα του Δαλάτση σταμάτησε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς μέσα στην περιοχή της Αμφιάλης, όμως ο διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι.
94’ ο Αντωνιάδης σκόραρε από εμφανώς θέση οφ σάιντ και σωστά το γκολ δεν μέτρησε.
Κριτική παικτών
Μαυρογιάννης: Ο μικρός είναι καλός, θέλει ακόμα δουλειά αλλά αυτός θα είναι ο κερδισμένος της χρονιάς. Είχε καλές στιγμές ενώ στα γκολ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, το μέλλον του ανήκει.
Κοκοκύρης Ν.: Αμυντικά στάθηκε καλά, επιθετικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Όπως και όλη η ομάδα έτσι κι αυτός δεν είχε καλή απόδοση.
Ματθαίος: Σταθερός και καλός, προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη, έχει κάνει όμως καλύτερα παιχνίδια.
Αγγελής: Δεν του πήγε το παιχνίδι και σωστά αντικαταστάθηκε, ίσως δεν του πάει η θέση, δεν έκανε πάντως κάποιο σοβαρό λάθος.
Κοκοκύρης Ι.: Ο αρχηγός ήταν όπως πάντα σταθερός και προσπαθούσε να μπαλώσει τρύπες. Όμως η Αμφιάλη ήταν πολύ καλή ομάδα.
Μουλάκης: Πάλεψε στο κέντρο, διεκδίκησε μπαλιές, προσπάθησε αλλά και αυτός δεν είχε την απόδοση προηγούμενων εμφανίσεων.
Πελαντής: Μόνος του προσπαθεί στην επίθεση, κινήθηκε δεξιά – αριστερά να πάρει και να σπάσει μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι. Θέλει καλύτερες μπαλιές.
Τζιλιάνος: Είχε κάποιες καλές ενέργειες αλλά ούτε αυτός έπιασε την απόδοση άλλων προηγούμενων παιχνιδιών.
Δαλάτσης: Στο εικοσάλεπτο που μπήκε είχε καλές ενέργειες, βοήθησε επιθετικά και απείλησε με τα μπασίματά του. Διακρίθηκε όσο αγωνίστηκε. Στο 90’ σε μια κούρσα του μπορούσε να κερδίσει το πέναλτι που του αρνήθηκε ο Σταμογιαννόπουλος.
Αγορής: Χάθηκε στα χαφ παρά τη διάθεση να προσφέρει. Αμυντικά ήταν καλός αλλά επιθετικά έκλεψαν οι κούρσες του.
Κυδωνάκης Κ.: Προσπάθησε να βοηθήσει αμυντικά, καλός επιθετικά, μπορούσε περισσότερο. Κυδωνάκης Γ.: Είχε τις καλύτερες φάσεις αλλά περιμέναμε περισσότερα. Ήταν πάντως αγωνιστής και μέσα στις φάσεις.
Κυδωνάκης Δ.: Καλός και σαν αριστερό μπακ και στα χάφ επιθετικός, έμεινε κι αυτός πίσω. Γεωργιάδης: Έδωσε πνοή όταν μπήκε. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποια προσπάθεια αλλά είχε θετική συνεισφορά. Η Αμφιάλη ήταν καλύτερη. Ήλεγχε το ματς, αναπτυσσόταν με πολλές μπαλιές και γρήγορες εναλλαγές. Ήταν η καλύτερη ομάδα που είδαμε φέτος στη Χίο. Γι’ αυτό ήταν δύσκολο για τον Όμηρο να αμυνθεί και περισσότερο να επιτεθεί.
Με ΑΕΡΑ ο Όμηρος την Τετάρτη
Τον ΑΕΡΑ Αφάντου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στη Ρόδο ο Όμηρος Καλλιμασιάς σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική του 9ου ομίλου. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί απευθείας από το «Ράδιο Αλήθεια». Διαιτητής θα είναι ο Δημόπουλος με βοηθούς τους: Παστρωμά και Κασσαβέτη (όλοι του συνδέσμου Δυτικής Αττικής) και παρατηρητή διαιτησίας τον Ζανετίδη (Δωδεκανήσου).
Όλες οι φωτογραφίες είναι από το φακό του ακούραστου Καλλιμασιώτη, Κώστα Σταμούλη.
Όλα τα γραφόμενα είναι από το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr