Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου για την οφειλόμενη απόδοση τιμής στον ήρωα Κώστα Περρίκο και την τοποθέτηση της προτομής του στον Δημοτικό Κήπο.

Ένα από τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου στη συνεδρίασή του της 30ης Ιουλίου 2018 ήταν "Δαπάνες για την προτομή του Κώστα Περρίκου που θα τοποθετηθεί στον Δημοτικό Κήπο Χίου".

Κατά τη συζήτηση του ανωτέρω θέματος υπήρξε η ακόλουθη εισήγηση του Δημάρχου, κ. Εμανουήλ Βουρνού και του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, αριθ. 23959/27-7-2018.

<<Με την 530/2013 απόφαση Δ.Σ.Χίου, ΑΔΑ: ΒΛ1ΤΩΗΝ-2Λ0, που αφορούσε την απόφαση τιμής στον Κώστα Περρίκο αποφασίστηκε:

-Να εκδοθεί βιβλίο από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου, με τη συνδρομή του Αντισμήναρχου κ. Βατάκη, που να προβάλλει τη φυσιογνωμία και τη δράση του Κώστα Περρίκου. Αυτή η εργασία ολοκληρώθηκε φέτος.

-Να γίνει πρόταση στη Στρατιωτική Διοίκηση για την ονομασία του στρατιωτικού αεροδρομίου των Ολύμπων σε αεροδρόμιο "Κώστας Περρίκος". Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Επίσης έχουν σταλεί επιστολές στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για την ανακήρυξη του Κώστα Περρίκου ως εθνικού ήρωα. Καμία από αυτές δεν έχει ολοκληρωθεί-ευοδωθεί ακόμα.

-Κάθε χρόνο την ημερομηνία θανάτου του, (4 Φεβρουαρίου), να διοργανώνεται ημέρα μνήμης από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου. Κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς αποδίδονται τιμές στο χωριό του την Καλλιμασιά από τη σχολική κοινότητα.

-Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας να εξετάσει τη διοργάνωση ενός ημιμαραθωνίου στη μνήμη του. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι σχετικό.

-Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανακήρυξη του Κώστα Περρίκου ως εθνικού ήρωα. Λόγω αναρμοδιότητας του Κοινοβουλίου για κάτι τέτοιο περιοριστήκαμε σε απλή γνωστοποίηση των ενεργειών μας.

Επανερχόμαστε λοιπόν πέντε χρόνια μετά, παράλληλα με τις ενέργειές μας προς την στρατιωτική ηγεσία για αναγνώριση του αεροπόρου αντισμηνάρχου Κωνσταντίνου Περρίκου σε εθνικό ήρωα λόγω της δράσης, του βίου και της πανευρωπαϊκής φιλοσοφικής σκέψης που χάραξε ένας γνήσιος δημοκράτης και άνθρωπος με έντονα ανθρωπιστική οπτική και ιδεολογία, που εμπνέει το νησί που τον έθρεψε, τη Χίο και κάνει όλους μας υπερήφανους. Εμείς σαν δημοτική αρχή πιστή στις αξίες των άξιων προγόνων μας και τα μεγάλα οράματά τους, θέλουμε να διαδώσουμε το αγωνιστικό παράδειγμα ανδρείας του και με άλλους τρόπους.

Ο αεροπόρος Περρίκος υπήρξε φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς και αλτρουιστικής πατριωτικής δράσης κατά τη διάρκεια της Κατοχής, γνήσιος δημοκράτης και πολίτης με έντονα ανθρωπιστική οπτική, ιδεολογία και φιλοσοφία. Αγωνίστηκε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, για μια Πατρίδα ελεύθερη, κοινωνικά δίκαιη, που θα διασφαλίζει την ευημερία των πολιτών της. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία αντιστασιακών οργανώσεων, (ίδρυσε τη "Στρατιά Σκλαβωμένων Νικητών" και την "Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζομένων Νέων"), που σκοπό είχαν την αποτίναξη του κατοχικού ζυγού και την ένωση όλων των Ελλήνων.

Μετέδιδε πληροφορίες στο Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο, εξέδιδε παράνομες εφημερίδες ("Μεγάλη Ελλάς" και "Δόξα"), έντυπα, περιοδικό και προκηρύξεις, συμμετείχε σε διαδηλώσεις και εκτέλεσε σημαντικές δολιοφθορές κατά των κατοχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους. Ο Περρίκος πολέμησε τους ντόπιους συνεργάτες του εχθρού και διατήρησε ακμαίο το ηθικό του ελληνικού λαού, σε μια περίοδο που ο Άξονας φαινόταν να κερδίζει τον πόλεμο. Όμως, χάρη στη δράση του και των συναγωνιστών του, η Ελλάδα υπήρξε η μόνη χώρα υπό κατοχή που δεν έστειλε οργανωμένη στρατιωτική δύναμη κατά των Ρώσων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Περρίκος και αντιστασιακή ομάδα του, εκτέλεσαν ένα εντυπωσιακό σαμποτάζ στο κέντρο της κατεχόμενης Αθήνας, που χτύπησε τους συνεργάτες των Γερμανών και τη μυστική αστυνομία του γερμανικού στρατού. Αποτέλεσμα της δράσης του, υπήρξε η σύλληψή του, κατόπιν προδοσίας. Ο Περρίκος τότε, ανέλαβε την ευθύνη για τον Αγώνα τους και θυσιάστηκε για να προστατεύσει τους συναγωνιστές του. Όμως, ακόμη και στις τελευταίες του στιγμές παρότρυνε τα μέλη της οικογένειάς του να αγωνιστούν για την Παγκόσμια Ειρήνη και την Ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα μπορούσε να οραματιστεί μια μελλοντική Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, της αλληλεγγύης και της ευημερίας. Μάλιστα, είχε το μεγαλείο να συγχωρέσει τους εχθρούς του, την ώρα που τον οδηγούσαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε ο Περρίκος με τόσο πάθος είναι επίκαιρες όσο ποτέ, γι' αυτό και πρέπει να τον αναδείξουμε στον ελληνικό λαό. Ο σύντομος αλλά πλούσιος σε έργα βίος του, η έντονη αγωνιστική και αντιστασιακή δράση του, τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά ιδεώδη και η πανευρωπαϊκή σκέψη του, η θυσία του για την Ελλάδα και τα οράματά του, αποτελούν πρότυπο ανθρώπου και αξιωματικού, τα οποία εμπνέουν όλους τους Έλληνες και κυρίως εμάς τους Χιώτες, που είμαστε υπερήφανοι που υπήρξε συμπολίτης μας.

Θέτω εις γνώση σας ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπόρων έχει κάνει ενέργειες και δράσεις για την ανάδειξη της άγνωστης στο ευρύ κοινό προσφοράς του αεροπόρου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κων/νου Περρίκου μεταξύ των οποίων ονοματοδοσία δύο δρόμων στην Αθήνα, δύο δρόμων στη Χίο και μίας οδού στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.

Για όλα τα παραπάνω ο Δήμος Χίου εκφράζοντας τιμή στον μεγάλο αυτό Χιώτη ήρωα επιθυμεί να τοποθετήσει στον Δημοτικό Κήπο της Χίου μαρμάρινη προτομή του αεροπόρου αντισμηνάρχου Κωνσταντίνου Περρίκου. Δεν θα χρειαστεί η δημιουργία προπλάσματος καθώς αυτό υπάρχει και υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του.

Με το α. 158 παρ.3 ορίζεται ότι: "Πιστώσεις που είναι γραμμένες στους οικείους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του Δήμου ή της Κοινότητας μπορεί να διατεθούν, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου για την πληρωμή δαπανών, που αφορούν: 

Εθνικές ή τοπικές γιορτές ή άλλες ιδίως πολιτιστικές, μορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που οργανώνει ο Δήμος ή η Κοινότητα, εφόσον σχετίζονται με την εδαφική του περιφέρεια και συνδέονται με την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων ή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων του."

Οι ανωτέρω δαπάνες εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν. 3801/2009, παρ. 2β/γγ διότι είναι λειτουργική κατά την έννοια της παρ. 2α του προαναφερόμενου νόμου, αφού προωθεί τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των δημοτών, προάγοντας τις τοπικές υποθέσεις και δραστηριότητες του Δήμου Χίου καθώς ανταποκρίνεται στο ανάλογο και προσήκον μέτρο, χωρίς να υπερβαίνει τα εύλογα όρια που διαγράφονται με την τήρηση της αρχής της οικονομικότητας, εν όψει των συνθηκών πραγματοποίησης της. Σχετίζεται με την εδαφική περιφέρειά του, την προαγωγή των κοινωνικών συμφερόντων του Δήμο Χίου στα πλαίσια διεθνών σχέσεων του Δήμου.

Επίσης με τις διατάξεις του άρθρου 209, παρ.7 του Ν.3463/2006 , την υπουργική απόφαση 1319/07 (ΦΕΚ 58/24.1.2007) και το άρθρο 3, Ν.1188/1981 γίνεται η ανάθεση ή ο διαγωνισμός για την εκτέλεση ενός καλλιτεχνικού έργου.

Για την ανάθεση, εκτέλεση και παραλαβή καλλιτεχνικού έργου αξίας μέχρι 5.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, εφαρμόζεται επίσης η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών 31128/ΚΔ17/1973.

Εάν δεν πρόκειται για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων, (δημιουργία προπλάσματος, μεταφορά αυτού σε φυσικό μέγεθος κτλ), δηλαδή για έργο που συλλαμβάνεται, δημιουργείται και οριστικοποιείται σταδιακά, κατά παραγγελία και υπό την επίβλεψη του Δήμου, αλλά για προϊόν που απευθύνεται σε αόριστο κύκλο υποψηφίων αγοραστών, τότε η ανάθεση γίνεται ως κοινή σύμβαση προμήθειας.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωσή μας καθώς υπάρχει το πρόπλασμα και θα διατεθεί για τη δημιουργία της μαρμάρινης προτομής.

Στο πλαίσιο των προαναφερομένων παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Χίου για την έγκριση και τη διάθεση της πίστωσης με την με την έκδοση Ανάληψης Υποχρέωσης για την κατασκευή μαρμάρινης προτομής του Κώστα Περρίκου που θα τοποθετηθεί στον Δημοτικό Κήπο.

Το συνολικό κόστος για την προαναφερόμενη δαπάνη δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ποσό των 9.000,00 ευρώ με ΦΠΑ και θα καλυφθούν από το ΚΑ εξόδων 30-6114.001 "Κατασκευή προτομής αεροπόρου Κων/νου Περρίκου και θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ.>>

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

A. Εμμένει στην αριθ. 530/2013 απόφαση Δ.Σ.Χίου, ΑΔΑ: ΒΛ1ΤΩΗΝ-2Λ0, "Απόδοση τιμής στον Κώστα Περρίκο".

B. Εγκρίνει την προμήθεια μαρμάρινης προτομής του αεροπόρου Κώστα Περρίκου που θα τοποθετηθεί στον Δημοτικό Κήπο Χίου, προϋπολογισμού συνολικής δαπάνης 9.000,00 ευρώ με ΦΠΑ-πίστωση ΣΑΤΑ. Δεν θα χρειαστεί η δημιουργία προπλάσματος καθώς αυτό υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, (γλύπτης-δημιουργός του προπλάσματος, είναι ο κ. Μιχάλης Κάσσης). Στη δαπάνη περιλαμβάνεται η προμήθεια της προτομής και πιθανώς η μεταφορά της.

Ο αεροπόρος Περρίκος υπήρξε φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς και αλτρουιστικής πατριωτικής δράσης κατά τη διάρκεια της Κατοχής, γνήσιος δημοκράτης και πολίτης με έντονα ανθρωπιστική οπτική, ιδεολογία και φιλοσοφία. Αγωνίστηκε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, για μια Πατρίδα ελεύθερη, κοινωνικά δίκαιη, που θα διασφαλίζει την ευημερία των πολιτών της. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους στη δημιουργία αντιστασιακών οργανώσεων, (ίδρυσε τη "Στρατιά Σκλαβωμένων Νικητών" και την "Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζομένων Νέων"), που σκοπό είχαν την αποτίναξη του κατοχικού ζυγού και την ένωση όλων των Ελλήνων. Μετέδιδε πληροφορίες στο Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο, εξέδιδε παράνομες εφημερίδες ("Μεγάλη Ελλάς" και "Δόξα"), έντυπα, περιοδικό και προκηρύξεις, συμμετείχε σε διαδηλώσεις και εκτέλεσε σημαντικές δολιοφθορές κατά των κατοχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους. Ο Περρίκος πολέμησε τους ντόπιους συνεργάτες του εχθρού και διατήρησε ακμαίο το ηθικό του ελληνικού λαού, σε μια περίοδο που ο Άξονας φαινόταν να κερδίζει τον πόλεμο. Όμως, χάρη στη δράση του και των συναγωνιστών του, η Ελλάδα υπήρξε η μόνη χώρα υπό κατοχή που δεν έστειλε οργανωμένη στρατιωτική δύναμη κατά των Ρώσων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Περρίκος και αντιστασιακή ομάδα του, εκτέλεσαν ένα εντυπωσιακό σαμποτάζ στο κέντρο της κατεχόμενης Αθήνας, που χτύπησε τους συνεργάτες των Γερμανών και τη μυστική αστυνομία του γερμανικού στρατού. Αποτέλεσμα της δράσης του, υπήρξε η σύλληψή του, κατόπιν προδοσίας. Ο Περρίκος τότε, ανέλαβε την ευθύνη για τον Αγώνα τους και θυσιάστηκε για να προστατεύσει τους συναγωνιστές του. Όμως, ακόμη και στις τελευταίες του στιγμές παρότρυνε τα μέλη της οικογένειάς του να αγωνιστούν για την Παγκόσμια Ειρήνη και την Ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα μπορούσε να οραματιστεί μια μελλοντική Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, της αλληλεγγύης και της ευημερίας. Μάλιστα, είχε το μεγαλείο να συγχωρέσει τους εχθρούς του, την ώρα που τον οδηγούσαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε ο Περρίκος με τόσο πάθος είναι επίκαιρες όσο ποτέ, γι' αυτό και πρέπει να τον αναδείξουμε στον ελληνικό λαό. Ο σύντομος αλλά πλούσιος σε έργα βίος του, η έντονη αγωνιστική και αντιστασιακή δράση του, τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά ιδεώδη και η πανευρωπαϊκή σκέψη του, η θυσία του για την Ελλάδα και τα οράματά του, αποτελούν πρότυπο ανθρώπου και αξιωματικού, τα οποία εμπνέουν όλους τους Έλληνες και κυρίως εμάς τους Χιώτες, που είμαστε υπερήφανοι που υπήρξε συμπολίτης μας.

Γ. Η ανωτέρω δαπάνη σχετίζεται άμεσα με την εδαφική περιφέρεια του Δήμου Χίου, λόγω της καταγωγής του Κώστα Περρίκου από την Χίο και προάγει τα πνευματικά ενδιαφέροντα των δημοτών, των παλαιότερων που θα θυμηθούν την μορφή του ήρωα και τη δράση του και των νεότερων που θα μάθουν γι αυτόν.

Δ. H πίστωση έχει εξειδικευτεί στον Κ.Α. εξόδων 30-6114.001 "Κατασκευή προτομής αεροπόρου Κων/νου Περρίκου"-ΣΑΤΑ, (αριθ. αποφ. Δ.Σ. 352/2018, ΑΔΑ:7ΔΒΩΩΗΝ-8ΡΚ).

Η απόφαση να διαβιβαστεί στο Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας, στο Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων

Σχέσεων, το οποίο θα ενεργήσει για την διάθεση της πίστωσης σύμφωνα με το άρθρο 203 του Ν. 4555/2018,

στην Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών-Τμήμα Προμηθειών, στην σύμβουλο του κ. Δημάρχου, κ. Ζωή Χρυσοχού και στην Δ.Κ. Καλλιμασιάς.

H απόφαση αυτή πήρε α/α 538/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr