Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ (Του καπετάν Μιχάλη Καριάμη)


Με θέα το άστρο , άγγελο της γέννησης του Θεανθρώπου να χαράζει στην ανατολή και το λαό μας να βογκά και να στενάζει. Ένα αποσβολωμένο λαό, αποκαμωμένο κάτω από αβάσταχτα – άδικα και σκληρά μέτρα. Άδικα μέτρα πάνω από το μπόι του που του επιβάλουν, χωρίς αιδώ, ανάλγητοι και παντελώς ανάξιοι κυβερνήτες. Κυβερνήτες που τον έσυραν σε αυτή την κατάντια με την άφρονα ή καλύτερα ανύπαρκτη πολιτική τους. Κυβερνήτες που χωρίς ντροπή ομολογούν ότι για πολλοστή φορά έπεσαν έξω στους σχεδιασμούς και τις προβλέψεις τους , αλλά δεν ξεκουμπίζονται να μας αφήσουν ήσυχους στην συμφορά μας.Προς γενική αγανάκτηση, παραμένουν γαντζωμένοι πεισματικά στην «ρόγα» της εξουσίας. Τελευταίες ημέρες της «Μαύρης Χρονιάς» του 2011, στο Μεγάλο Λιμάνι, με τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όμως παράλληλα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ενεχυροδανειστήρια. ΟΙ μισθοί, εργαζομένων και συνταξιούχων να τσεκουρώνονται χωρίς λογική και οίκτο αλλά η ακρίβεια, η αύξηση τιμών και παροχών σταθερά να ανεβαίνουν. Με την ανεργία να τραβά την ανηφόρα , και το ξεχασμένο επάγγελμα του «Λούστρου» να ανθεί. Μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, να ακούς τους επαΐοντες να δηλώνουν ότι : θα πρέπει οι άνεργοι από ένα εκατομμύριο (πλασματικό) που είναι σήμερα, να γίνουν ενάμισι, μέσα στο 2012 .......!!!! Λαμπροί φωστήρες, στα αλήθεια !!!!! 
 
Η Μεγάλη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, κρατά σταθερά και αδιαφιλονίκητα την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία, αλλά οι Έλληνες ναυτικοί, δεν μπορούν να μπαρκάρουν στα πλοία της. Αχ αυτοί οι νόμοι περί συναγωνισμού και ανταγωνιστικότητας, κατάντησαν τον ναυτικό μας, σε κουρελή και ζήτουλα ! Πλοία με Ελληνικές Σημαίες ..., αναρίθμητα .... Αλλά χωρίς Έλληνες μέσα. Η Τρελή Νεοελληνική πραγματικότητα. Δεν είναι ότι «Αφελλήνισαν» τα πλοία, αποψίλωσαν και τα νησιά του Αιγαίου μας, κύριο κρουνό ναυτεργατικού δυναμικού, υποχρεώνοντας τους να μεταναστεύσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττική. Η ποντοπόρος ναυτιλία, πλέον δέχεται ελάχιστους, κυρίως αξιωματικούς . Οι περισσότεροι ναυτικοί της ακτοπλοΐας, απλήρωτοι εδώ και μήνες. Δυσοίωνο το μέλλον, η άρση του καμποτάζ, μόνο συμφορές επιφυλάσσει. Η μάστιγα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και η μείωση μισθών, απλώνουν απειλητικά τα πλοκάμια τους εξαφανίζοντας κάθε προσδοκία ανάκαμψης και ελπίδας ενός καλύτερου αύριο για κάθε εργαζόμενο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΝΗΗΕΝ – και η επιτροπή ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ, οργάνωσε συγκέντρωση στα γραφεία της Ένωσης Μηχανικών. Δυστυχώς, όπως διαπίστωσαν και επεσήμαναν, όλοι οι ομιλητές, για μια ακόμα φορά, η ανταπόκριση ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Άραγε τι άλλο περιμένει για να πάθει η εργατιά; Μήπως πλέον, «Ουδείς» εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να συσπειρωθούν πίσω του και να πιέσουν με κάθε τρόπο; Η τοποθέτηση του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στο αρμόδιο υπουργείο, της κυβέρνησης του «Μαύρου μετώπου», χαρακτηρίστηκε σαν ωμή παρέμβαση του εφοπλιστικού κατεστημένου. Παρέμβαση σε βάρος των δυνάμεων οι οποίες εκπροσωπούν τον αγωνιζόμενο ναυτεργάτη. 
Εκφράστηκε η αλληλεγγύη, υπέρ των απεργών της Χαλυβουργικής. Εκφράστηκε ο φόβος για την αυτοτέλεια του Ν.Α.Τ. , αλλά και η άποψη για κινητοποιήσεις την περιόδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ακολούθως, έγινε συμβολική παρέμβαση έξω από το Μέγαρο του «Οίκου Ναύτη». Εν ριπή οφθαλμού στήθηκε μαγειρείο και άρχισε διανομή συσσιτίου για τους άνεργους ναυτικούς ....!!! Πόσα Ψέματα .... πόσα χαμένα Όνειρα; Πως κατάντησαν «Ζητιάνους» τους υπερήφανους ναυτικούς μας . Τους άτυπους «Πρεσβευτές» του έθνους των Ελλήνων στο Εξωτερικό. Πριν λίγα χρόνια, τα ποιο επίσημα χείλη, καλούσαν τον κάθε νέο να πάρει στα χέρια του την ποιο μεγάλη ναυτιλία του κόσμου . Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, κάνουν ουρές, στα συσσίτια της Μητρόπολης Πειραιά για ένα πιάτο φαγητό. 
  
  
Σε τι τραγωδία, πολιτικοί «ΑΝΙΚΑΝΟΙ» από δικά τους «ΟΛΕΘΡΙΑ» σφάλματα, έριξαν αυτή την περήφανη τάξη στη δύνη του αφανισμού; Πρόσωπα, καμένα από την αρμύρα και τα γερατειά, με εμφανή την απόγνωση και την απελπισία. Θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια και τις παρέες, οι μειώσεις σύνταξης και επικουρικού. Αγανάκτηση για όλο το πολιτικό σύστημα. Αλήθεια δεν είναι αμαρτία , βουλευτές του κοινοβουλίου να εισπράττουν τρεις και τέσσερις συντάξεις , αλλά να κόβουν του εργατοϋπάλληλου και του συνταξιούχου; Δεν είναι πρόκληση οι εργατοπατέρες και φταίχτες της κατάντια μας, να απαιτούν αναδρομικά χιλιάδων Ευρώ; Αλήθεια δεν είναι πρόκληση, να κόβουν το ρεύμα του άνεργου αλλά τα «Λαμόγια», να κυκλοφορούν ελεύθερα απολαμβάνοντας παράνομο πλουτισμό και μίζες ;;; Αλήθεια δεν είναι πρόκληση να ακούς «Επιφανείς» πολιτικούς άνδρες να ομολογούν «ανερυθρίαστα», για μια ακόμα φορά, ότι έπεσαν έξω.... Δεν έχουν την «στοιχειώδη τσίπα» να παραιτηθούν για ότι κακό μας έκαμαν αυτοί οι«Μαθητευόμενοι Κηπουροί της Πολιτικής». Δεν είναι πρόκληση να ακούς για διεργασίες ανακήρυξης «Αρχηγών» πολιτικών κομμάτων, τη στιγμή που έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης, για τα ολέθρια «Λάθη» τους. Αλήθεια, δεν είναι προκλητική «Αμετροέπεια», με την ισχνή δύναμη του 17 άντε 20 της εκατό να ζητάς αυτοδύναμη κυβέρνηση ... Άρα πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις!!! Αυτό πλέον δεν είναι πρόκληση..... Είναι θράσος! Στην Ελληνική τραγωδία, πάντα υπάρχει η «Κάθαρση» 

Την προσμένουμε! Καιρός να πάνε οι «Άχρηστοι» στα σπίτια του και οι καταχραστές Δημοσίου χρήματος στη φυλακή και πρέπει να είναι πολλοί για παραδειγματισμό ! Σαν υποθήκη για τις επερχόμενες γενιές. Αδέρφια μου, έφθασαν πάλι Άγιες Ημέρες.... Από το στόμα μου, δεν είναι δυνατόν να βγει ευχή για «Καλή Χρονιά» η για «Αίσιο και Ευτυχές Νέο Έτος»...... θα είναι Ψέματα ! Για Υγεία μόνο θα ευχηθώ. Θα παρακαλέσω τον νεογέννητο Θεό για κουράγιο και υπομονή ! Με ριζωμένη στα ενδόμυχα του είναι μου, την «ελπίδα» για απαλλαγή από όλους αυτούς οι οποίου κυβέρνησαν αυτό τον άτυχο τόπο. Με την Ελπίδα ότι το απόστημα θα σπάσει ! 

Αν δεν τους αρέσει να πάνε στα σπίτια τους, ας τους στείλουμε εμείς. 

Φτάνει πια ........ «Ήγκικεν η ώρα» !!!! 

Με παρρησία 
Μιχάλης Γ. Καριάμης
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr