Τη συνέχιση της έρευνας, σε 2η φάση, για τα ευεργετικά αποτελέσματα της μαστίχας στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης επεκτείνοντάς την και σε πολίτες με διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη του αίματος και υπέρβαρους γνωστοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, ο Θανάσης Καρτάλης.
Η μελέτη που έγινε από την Καρδιολογική ομάδας του Σκυλίτσειου με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών είναι η πρώτη που συνδέει τη μαστίχα με τη χοληστερίνη, αποτελώντας ένα ακόμη "όπλο" στη φαρέτρα της ΕΜΧ για την καθιέρωση του προϊόντος ως φυσικό φάρμακο (γνωστή η μέχρι τώρα δράση της για στομαχικές διαταραχές - μελέτη για ελικοβακτηρίδιο πυλωρού).
Τελικό πληθυσμό μελέτης αποτέλεσαν 179 άτομα: 82 από αυτούς που έλαβαν 1gr μαστίχας, 24 από αυτούς που έλαβαν placebo, 39 από αυτούς που έλαβαν επεξεργασμένη, χωρίς το πολυμερές μαστίχα και 34 από αυτούς που έλαβαν 2gr κονιορτοποιημένη μαστίχα. Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής μελέτης η φυσική μαστίχα Χίου φαίνεται να έχει αρκετά ευνοϊκή επίδραση στα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερίνης υγιών εθελοντών και κυρίως στο ανδρικό φύλο. Επίσης, καταγράφεται ευνοϊκή επίδραση και στα επίπεδα γλυκόζης αλλά και στα τριγλυκερίδια.
Στην ίδια συνέντευξη, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Καρδιολογικής Κλινικής του «Σκυλίτσειου», συμμετείχε Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Ηλίας Σμυρνιούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο στόχο της Ένωσης να αναδείξει και αποδείξει τις φαρμακευτικές ιδιότητες της μαστίχας ώστε να καθιερωθεί ως ένα φυσικό φάρμακο (διατροφικό σκεύασμα), γεγονός που συμβάλει στην υψηλή προστιθέμενη αξία του προϊόντος.
Πηγή: Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου