Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

(ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ )

Όλα προμήνυαν μια λαμπρή εκδήλωση για να τιμηθούν οι ευεργέτες και οι δωρητές του Δρομοκαΐτειου Ψ.Ν.Α , το οποίο μετρά ζωή άνω των 126 ετών. Η διοίκηση, είχε φροντίσει μέσω προσκλήσεων αλλά και μέσω τηλεφώνου να κάνει όσο το δυνατόν γνωστή την εκδήλωση στο ευρύ κοινό της υπεράριθμης Χιακής παροικίας της Αττικής. Πέραν αυτών, στην πετυχημένη εκδήλωση των Πυργούσων στο Παλατάκι Χαϊδάριου, η ακούραστη πρόεδρος του συλλόγου «ΠΥΡΓΙ», κ. Μαρία Μπρη – Παπαμακάριου, είχε υπενθυμίσει το γεγονός σε όσους τους τιμούσαν με την παρουσία τους . Ο καλός καιρός της χθεσινής ημέρας, συνηγορούσε σαν καλός οιωνός. 

Η συγκέντρωση σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε αφετηρία τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων εντός του ιδρύματος. Γίναμε κοινωνοί μιας κατανυκτικής θείας μυσταγωγίας. Ακολούθως έλαβε χώρα ξενάγηση στο υπέροχο Μουσείο και στο μουσειακό τυπογραφείο της εποχής του Όθωνα. Στο αμφιθέατρο, ο σεβαστός πρόεδρος του ιδρύματος και εκλεκτός συμπατριώτης μας κ. Ισίδωρος Πρώϊος, καλωσόρισε και παρουσίασε τους παρευρισκόμενους, τον ομιλητή και το πρόγραμμα. Ακολούθησε ομιλία του πρώην προέδρου Αγγειολογικής Εταιρείας και όχι μόνον κ. Αναστασίου Τριπολίτη. Θέμα του, τι άλλο, λόγω της ημέρας από το: «Η συμβολή των Χίων εις την πρόοδο της Ελλάδος και των Ελλήνων». Το ότι ο γιατρός είναι χαρισματικός ομιλητής, το γνωρίζουμε όλοι μας εδώ και αρκετά χρόνια. Ποτέ μα ποτέ δεν κούρασε το ακροατήριο του. Πάντα είχε τον τρόπο να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού του. Χθες όμως μας έδειξε άλλη μια ανθρώπινη πλευρά του. Αυτή του υπέρ ευαίσθητου ανθρώπου. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που λύγισε, δάκρυσε και η φωνή του βγήκε σπασμένη και τσαλακωμένη. Θερμό χειροκρότημα, του έδινε κουράγιο, κάθε φορά που το είχε ανάγκη. Το τέλος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στις δύσκολες ημέρες και τα προβλήματα που πέρασε και περνά το Χιώτικο Κληροδότημα. Τον διαδέχτηκε στο βήμα η αγαπητή Δέσποινα, πρόεδρος του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ » - Φίλη ψυχής κ. Νίκη Σκαρβέλη, η οποία με όμορφο και συγκροτημένο , άψογο λόγο, εστίασε τους αμέτρητους προβληματισμού της στα γεγονότα που μας διακατέχουν καθημερινά. Προέτρεψε όλους μας να αγωνιστούμε για έναν κόσμο καλύτερο, για έναν κόσμο αγάπης που είναι και η μεγαλύτερη αλήθεια στους αιώνες. Σταράτος και «αντρίκιος» ο λόγος του π. Προέδρου του Κληροδοτήματος και εκλεκτού συμπατριώτης μας κ. Νίκου Τσική.

 ο τ. Πρόεδρος κ. Νικ. Τσικής με τον γράφοντα 
Αναφέρθηκε στους διαρκείς αγώνες του Διοικητικού Συμβουλίου και τις έως σήμερα νικηφόρες εκβάσεις τους. Ζήτησε για μια ακόμα φορά, συσπείρωση όλων των Χιακών δυνάμεων και κατέθεσε προτάσεις, ώστε να διαβούμε για μια ακόμα φορά τον επικίνδυνο σκόπελο. Γεμάτος λογική ο λόγος του σεβαστού μας κ. Παναγιώτη Βαρλά. Γεμάτος θέρμη, ζωντάνια και επιθυμίας προσφοράς, ο λόγος του Στρατηγού Δημητρίου Σκαρβέλη. Έδωσε ελπίδες σε όλους τους παρευρισκόμενους για καλή και συνετή δράση. Ακολούθως, μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου, ο οποίος με παρακλητικό τόνο ζήτησε την άμεση και έντονη παρεμβολή όλων των Χίων και δη των επιφανών και ισχυρών για την υπόθεση της ύπαρξης και του ρόλου δια τον οποίο συνεστήθη το ίδρυμα. Μίλησαν ιατροί καθώς και πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση, προσκείμενη στον Συνασπισμό. Σε παρέμβαση μου, υπενθύμισα στο ακροατήριο ότι έχουμε να κάνουμε με μια πατρίδα «Κακιά μητριά». 
Κων. Νοντόκωστας Ιατρός - Αναστ. Τριπολίτης, ιατρός
- Μιχ. Καριάμης, Πλοίαρχος Ε.Ν 
Για ένα κράτος χωρίς συνέχεια και συνέπεια. Τόνισα δηκτικά ότι σαν ναυτικός έχω κακιά πείρα από όσα ανάλγητα και χωρίς αιδώ, στέρησαν από το μόχθο μας. Θύμισα την ατυχία ενός άλλου Χιακού κληροδοτήματος, της Ραλλείου παιδαγωγικής Ακαδημίας Πειραιώς. Την απώλεια εδαφικών εκτάσεων του Δρομοκαιτείου. Δήλωσα με παρρησία την υπόνοια και τον φόβο μου, ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν στόχο το εκλεκτό «φιλέτο» των 403, περίπου στρεμμάτων (αν δεν κάνω λάθος) ιδιοκτησίας του Χιώτικου αυτού κληροδοτήματος. Για μια ακόμα φορά με τις ισχνές μου δυνάμεις, στρεφόμενος σε αυτούς που μας κυβερνούν τονίζω να μην δέχονται κοινωνική πολιτική ή δωρεές από ιδιώτες. Από την στιγμή όμως που τις κάνουν αποδεκτές, είναι υποχρεωμένοι να τις σεβαστούν. 

Στο βήμα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ισ. Πρώιος
 - Νικ. Τσικής - Στρατηγός Δημ. Σκαρβέλης -
Νικ. Ψαρρός , Αντιπρόεδρος - Αντ. Χλωρός , Δικηγόρος
και Γεωρ. Λιβανός Νομικός Σύμβουλος του ιδρύματος
Παρά την κούραση, εκλεκτοί Χιώτες νομικοί, οι κκ. Αντώνης Χλωρός. Γεώργιος Λιβανός και ο κ. Νικόλαος Ψαρρός, αντιπρόεδρος του ιδρύματος, κατάθεσαν σκέψεις και προτάσεις για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων για τη σωτηρία του Δρομοκαΐτειου. Η εκδήλωση, έκλεισε με κέρασμα στο φουαγιέ του αμφιθέατρου. Δυστυχώς, πολλοί λίγοι μα εκλεκτοί Χιώτες δήλωσαν την παρουσία. Επιστήμονες, κυρίως ιατροί και Νομικοί. Άνθρωποι των γραμμάτων. Ο Προαναφερθείς Στρατηγός, εκπρόσωποι των Μητροπόλεων Χίου και Νικαίας και του βουλευτή Χίου κ. Κ. Τριαντάφυλλου. Ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Τηνιακός και όπως πάντα, αριθμός πλοιάρχων. Πέρα από τον πρόεδρο της ΟΧΣΑ, την πρόεδρο του Συλλόγου «ΠΥΡΓΙ» και τον «ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» τον οποίο εκπροσώπησα ο πρόεδρος του και τα όλα Χιακής καταγωγής μέλη του Δ.Σ, ουδείς άλλος εκπρόσωπος Χιώτικου Συλλόγου, έγινε αντιληπτός από τον γράφοντα. Έλαμψαν με την απουσία τους. Πικρία και μόνο εκφράζω, τίποτα παραπέρα. Αν δεν έλαβαν γνώση ή αν δεν υπήρξε συντονισμός, ας προσέξουν για την επόμενη φορά να ανταποκριθούν σε κάθε "Πανχιακό κάλεσμα". 

Μιχ. Κούτελος - Μιχ Καριάμης . Μαρ. Μπρή - Παπαμακάριου
- Νικ. Τσικής - κ. Κούτελος - Πόπη Στεφάνου - Χαλκιά
Οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας. Αν δεν αντιλήφτηκα κάποιον, ζητώ ταπεινά συγνώμη. Θα ήθελα να τονίσω, το ανούσιο των χαιρετισμών μέσω μηνυμάτων. Την παρουσία και την ανάληψη συντονισμένης δράσης έχουμε ανάγκη και όχι το να ακουσθούν τα ονόματα κάποιων. Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Σύμφωνα με τον σοφό μου φίλο κ. Νίκο Χαλκιά, Προ αρκετών ετών, υπήρχε στην Αττική η των «Χίων Επιτροπή» αποτελούμενη από τους τρεις βουλευτές του νησιού μας. Τους ακαδημαϊκούς μας. Τον πρόεδρο του «ΚΟΡΑΗ». Επιχειρηματίες και κοινωνικούς παράγοντες. Συντόνιζαν και έφερναν εις πέρας τα όποια προβλήματα ενέκυπταν. 

Οι ελάχιστοι της Μεγάλης Χιακής Παροικίας
Κατ' εξαίρεση, τονίζω την σεμνή και συνεχή παρουσία των σεβαστών κκ Τάκη Φαφαλιού. Σταμάτη Μανέ. Καπετάν Κώστα Φράγκου, Κων. Ντούλη και σύσσωμης της οικογένειας της κυρίας των Γραμμάτων μας Πόπης Στεφάνιου – Χαλκιά θα κλείσω με την έκκληση προς αποτροπή της ανίερης πράξης του θανάτου του Δρομοκαΐτειου μετά από 126 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο. Το μέλλον, η δύναμη και η ευτυχία ανθρώπων και κράτους, έχει ως θεμέλιο την υγεία ατόμου και συνόλου. Ας συνεχίσουμε με το χαμόγελο στα χείλη τον αγώνα μας κόντρα στα κελεύσματα των κοράκων της συμφοράς και της εξαθλίωσης. Τα εγγόνια, τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι απαιτούμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο αύριο. Μην ξεχνάμε όμως ότι χωρίς αγώνες, αυτό, κανείς δεν μας το χαρίζει. Αδέρφια μου, Ψηλά το κεφάλι.

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr