Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ο καπετάν Μιχάλης Καριάμης, από το βήμα της Παλαιάς Βουλής, καταθέτει τα οράματα του ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ

ΑΠΟ ΒΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο καπετάν Μιχάλης Καριάμης, από βήματος
της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων,
καταθέτει τα οράματα του ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ
Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε της Εκκλησίας της Ελλάδας

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Του Διπλωματικού σώματος. Της Πολωνικής Πρεσβείας. Κ. Λαυρέντη Δελασσούδα και Σεβαστοί Πανεπιστημιακού Δάσκαλοι. κ. Μαίρη Π’’Κωνσταντίνου κ. Πρόεδρε του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Π.Κ.Χ κ. Πρόεδρε του ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Κύριε Μανώλη Γλέζο και Κυρία Μουστακλή, η τόσο τιμητική παρουσία σας στην εκδήλωση μαζί με το άκουσμα του ονόματος του αείμνηστου Χιώτη Ηλία Καναβούτση, αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τον Μεγάλο Οραματιστή μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Σεβαστό μου ακροατήριο 

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο, για το οποίο τόσο κόπιασαν ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Παντελής Βαττάκης. Ο ιστορικός κ. Κων. Λαγός και ο π. Πρύτανης Βασ. Φίλιας. Ένας ογκώδης τόμος τεκμηριωμένος με αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία και σπάνιες φωτογραφίες. Δυστυχώς για εμένα, ο χρόνος ήταν ελάχιστος και πιθανά οι ικανότητες μου ισχνές στο να σας παραθέσω στοιχεία, σχόλια ή σκέψεις σχετικά σε αυτό το επίτευγμα. Ήταν κάτι που έλειπε και πράγματι πρόκειται περί επιτεύγματος. Απλά σας προκαλώ και σας παρακαλώ να αποκτήσετε το βιβλίο και από μόνοι σας όχι απλά να διαβάσετε αυτή την προσπάθεια αλλά να γίνετε κοινωνοί των ιδεών του Πανέλληνα Ήρωα – Οραματιστή του Σταυραετού της Χίου αείμνηστου Κώστα Περρίκου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας
Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος καταθέτει
ψήγματα ιστορίας στην Μνήμη του
Ήρωα - Οραματιστή ΚΩΣΤ. Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ
Πιστεύω ότι θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα σπάσει την παγερή αδιαφορία αυτών που δεν θέλουν να αναδείξουν την προσωπικότητα του Καλλιμασιώτη Αρχάγγελου . Όχι γιατί δεν θέλουν ένα ακόμη ήρωα, αλλά ενοχλούν τα οράματά και οι ιδέες για χάρη των οποίων πρόσφερε τη ζωή του. 

Αλήθεια. ποιός σημερινός πολιτικός επιθυμεί την ανάδειξη των ηγετών μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, αντί των δοτών που προωθούνται; 

Σεβαστό μου ακροατήριο,η παρουσία μου στην εκδήλωση συμβολίζει την συμμετοχή της άτυπης ομάδας «ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ». Από της ιδρύσεως μας αγωνιζόμαστε να αναδείξουμε τον «Οραματιστή Περρίκο» και τις ιδέες του για το σήμερα. Οράματα και ιδέες για μια βιώσιμη κοινωνία, με τις ίδιες ευκαιρίες ανάδειξης για όλους. Με τα ίδια δικαιώματα στην παιδεία στην εργασία, μέσα σε καθεστώς ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης 
Οράματα για λευτεριά. Απαραίτητη προϋπόθεση της αρμονικής συμβίωσης των πολιτών την Λαϊκή κυριαρχία για απρόσκοπτη ανέλιξη των Άξιων. 

Συγκλονιστικός όπως πάντα
ο λόγος του κ. Μανώλη Γλέζου 
Οράματα για κοινωνική δικαιοσύνη. 

Δικαιώματα στην παιδεία και στην εργασία. 

Αλήθεια, πόσο επίκαιρη σήμερα η οικονομική, λευτεριά μας. Σήμερα που ζούμε σε οικονομική κατοχή, τα ξεκάθαρα οράματα του είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα, για να δώσουμε ανάσες ζωής στη δοκιμαζόμενη. πατρίδας μας. Θα μπορούσα να σας μιλώ ημέρες και μήνες για τα οράματα και τις προσδοκίες του. Προσπαθήσαμε σαν ομάδα ταπεινών ανθρώπων να κάνουμε πολλά μα καταφέραμε λίγα. Δεν θα πω για την αποκατάσταση της προτομής που βανδαλίστηκε το 2009 ή την Μεγαλειώδη εκδήλωση του ίδιου χρόνου όταν καταφέραμε να κουβαλήσουμε όλους τους Χιώτες στην Αθήνα. Κάναμε λίγα γιατί σκοντάψαμε πάνω στην κρατική αδιαφορία. Ακόμα και σήμερα δεν καταφέραμε να ανακηρυχθεί «Άξιος της Πατρίδας» και «Εθνικός Ήρωας» και όχι με δική μας ευθύνη. Παρ όλες τις αποφάσεις του Δήμου Χίου δεν τα καταφέραμε ώστε να στηθεί ο ανδριάντας της κ. Μαίρης Π’’κωνσταντίνου στο Μυροβόλο νησί μας. Τώρα θα μου πεις, εδώ στην Αθήνα με Χιώτη Δήμαρχο δεν καταφέραμε να αντικαταστήσουμε την πλακέτα που έκλεψαν από την βάση του μνημείου.

Η χήρα του τραγικού Ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλη ανάμεσα στους δυο ομιλητές. Δεξιά της ο Αντιστράτηγος ε.α Δημήτρ. Αλευρομάγειρος. Αριστερά της ο καπετάν Μιχάλης Καριάμης Πλοίαρχος Ε.Ν (Μέλος της άτυπης ομάδας ''ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ)

Αλήθεια πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Κ. Περρίκος ήταν ο εμπνευστής και οραματιστής της Ενωμένης Ευρώπης και εκφραστής αυτής της ιδέας ο Χιώτης συγγραφέας Γ. Θεοτοκάς. Να λοιπόν τι χαμένη γνώση θα προσφέρει το νέο βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του θα φωτίσει τον σκοτεινό ορίζοντα της άγνοιας και θα διαμορφώσει Εθνική Συνείδηση !.

Σεβαστό μου ακροατήριο.

Δεν έχει ανάγκη τιμής ο Περρίκος. Ανάγκη παραδειγματισμού της διαχρονικής σημασίας των οράματά του έχουμε για το καλό της πατρίδας μας. Η Υποθήκη του μας θέλει ενωμένους μπροστά στον κίνδυνο και στην απαξίωση που ζούμε σαν Έθνος. 

Αλήθεια βλέπετε οι πολιτικοί ταγοί μας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, να κάνουν κάποια προσπάθεια Εθνικού Μετώπου για να μας βγάλουν μέσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες που από δική τους απρονοησία Ανωριμότητα και παιδαριώδη ανευθυνότητα μας έριξαν. 
Αλήθεια μήπως οι σημερινοί ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης γνωρίζουν τα πιστεύω του για το σημερινό έκτρωμα τους. 

Μνήμη - Τιμή και Δόξα στον
Πανέλληνα Ήρωα - Οραματιστή
ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟ τον Χιώτη Σταυραετό 
Ελεύθερη Ελλάδα οραματιζόταν μέσα σε μία Δημοκρατική Ενωμένη Ευρώπη, με ανθρώπους και κράτη ελεύθερους. «Δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης, να ειρηνεύσει και να ευτυχήσει ο κόσμος», «δουλέψτε για να καταργηθούν οι τεχνητοί φραγμοί που παρεμποδίζουν και ματαιώνουν την πρόοδο των αξιών, δουλέψτε για την επικράτηση της δημοκρατίας». 

Αυτά τα πιστεύω του σαν τον Θεάνθρωπο Χριστό μας τα πλήρωσε με τη ζωή του. Αλλά δυστυχώς. 

Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν, θα αναφερθώ με ιδιαίτερο σεβασμό στον αγώνα προβολής του Οραματιστή – Ήρωα από τον καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη την κ. Ευτυχία Βλυσίδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον αρωγό της άτυπης ομάδας μας ο οποίος δεν επιθυμεί να ακουστεί το όνομα του Και φυσικά στον Σμήναρχο Παντελή Βατάκη για την μονογραφία του στο περιοδικό «ΙΚΑΡΟΣ», η οποία υπήρξε προπομπός του ανά χείρας σας βιβλίου 

Οι Πρωταγωνιστές της ημέρας από αριστερά Δημ. Θωμάς (Συντονιστής) - Π. Βατάκης Σμήναρχος Π.Α Συγγραφέας - Μ. Καριάμης - Δ. Αλευρομάγειρος ΑΝΤ/ΓΟΣ ε.α - Δρ Κατερίνα Παλιού - Τ. Σακελαρόπουλος (Μουσείο Μπενάκη)

Δεν θα σας κουράσω άλλο. … Σκύβω με σεβασμό την κεφαλή στον αλύγιστο σταυραετό που στήθηκε μπροστά σε ένα απόσπασμα και δεν λύγισε. Κοίταξε στα μάτια τους εκτελεστές και έμεινε για πάντα στην ιστορία. Με πρότυπο τον Χριστό ο ιδεολόγος οραματιστής μας.

Σας κούρασα …Συγχωρέστε με.

Οι μέρες βρίσκουν το καράβι «ΕΛΛΑΔΑ» σε αντιμονή. Κουράγιο για να φτάσομε στο λιμάνι της ποθητής Ανάστασης. Ως τότε όμως μην λυγίσετε …Αδέρφια μου… Ψηλά την Κεφαλή μην τους κάνετε το χατίρι να σκύψετε Έλληνες Είμαστε. Όπως πάντα εμείς στο τέλος θα είμαστε Νικητές

Ταπεινά σας ευχαριστώ

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν

Εκπρόσωπος της Άτυπης Ομάδας «ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ»

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr